martes, 19 de enero de 2016

Context Geogràfic

Un dels trets geogràfics més importants de la zona és la serralada dels Balcans, els quals donen nom a aquesta regió geopolítica. No obstant, la major part del territori està cobert per altres muntanyes, les quals s’estenen des del nord-oest fins al sud-est. Entre aquestes podem citar les muntanyes Ròdop, situades al sud de Bulgària i al nord de Grècia, els Alps Dinàrics, que es troben a Bòsnia i Hercegovina, Croàcia i Montenegro, el massís Šar, que comprèn des d’Albània fins a Macedònia, i el Pindo, que abarca des del sud d’Albània al centre de Grècia. La muntanya més alta de la regió és el mont Mussala, a Bulgària, de 2.925m. Després li segueix el mont Olimp, a Grècia, de 2.917, i el mont Vihren, també a Bulgària, amb 2.914

Els principals rius de la península dels Balcans són el Sava i el Danubi, que fan frontera amb el continent, i els rius Morava i Maritsa. Per la costa, la regió queda delimitada pel mar Adriàtic, el mar Jònic, l’Egeu, el Màrmara i el Negral. Aquesta península està separada d’Àsia pels estrets de Dardanels i el Bòsfor.


En les costes de l’Adriàtic i l’Egeu el clima és mediterrani, però en la costa del Mar Negre, el clima és continental humit, per tant, en la part nord de la península i, sobretot a les muntanyes, els hiverns són molt freds i els estius són molt calorosos i secs, i en canvi, en la part sud els hiverns són més suaus i els estius calorosos però humits.


Mapa físic de la península dels Balcans. Font.wikipedia.org

No hay comentarios:

Publicar un comentario