domingo, 7 de febrero de 2016

Importància dels Balcans a Europa

Al llarg de la història els països de la zona dels Balcans han funcionat com a territoris annexats dels imperis més poderosos d’Europa. Amb la independència d’aquests països i el context de la Guerra Freda, alguns d’aquests territoris es van convertir en satèl·lits de la URSS i, en el seu conjunt, servien per delimitar la Europa Occidental de la Oriental. Per tant, ens trobem davant d’una zona que sempre ha estat en conflicte, sobretot en els últims anys amb les guerres de Iugoslàvia.
Actualment, els països balcànics han deixat de ser una zona conflictiva, per tant, per Europa suposa un avanç important pel que fa a la seguretat. A més, els llaços culturals, lingüístics i religiosos que tenen alguns dels països balcànics poden facilitar les relacions econòmiques, no només entre ells, sinó també amb la resta d’Europa.
No obstant, degut a la baixa demografia de la regió, la Unió Europea ha d’ajudar econòmicament els Balcans, ja que tot i ocupar una gran extensió de territori, econòmicament aporta molt poc. De totes maneres, l’agricultura és una de les aportacions més importants dels Balcans respecte a Europa.

Una de les característiques més rellevants dels Balcans és que històricament s’ha convertit en una zona de pas i actualment, a més de ser una regió amb molt de flux migratori, amb la Guerra de Síria segueix tenint aquest paper de connexió entre Orient i Occident.

No hay comentarios:

Publicar un comentario